Чому хліб з магазину шкідливий для здоров'я. Думка харківського шеф-кухаря

23.03.2015 11:57 Суспільство
economics.lb.ua economics.lb.ua
Через подорожчання хлібобулочних виробів багато харків’ян і жителів області вирішили переглянути своє ставлення до борошняних виробів.

Хтось серйозно замислився про випікання хліба вдома, а дехто взагалі вирішив відмовитися від цього продукту.

Так, наприклад, шеф-кухар і засновник кулінарного агентства Іван Трушкін для себе це питання вирішив більш ніж кардинально: він виключив хліб зі свого раціону майже повністю. І ціна на продукт у даному випадку була геть не головною причиною. На думку експерта, їжа має бути простою, натуральною і, як результат, здоровою. Чого не можна сказати про магазинний хліб.

– У тому хлібі, який ми купуємо в магазинах або супермаркетах, корисних речовин нуль цілих нуль десятих. А все тому, що технологія виготовлення його, як на мене, не вселяє довіри, – каже Іван Трушкін. – У нашій країні заведено писати на упаковці хліба, що до складу готового продукту входить борошно, дріжджі, цукор, сіль. На перший погляд, нічого шкідливого. Але, на жаль, ніде не передбачено, що потрібно вказувати і склад проміжних стадій виробництва хліба, а там стільки хімії, що страшно уявити, – розпушувачі, підсилювачі смаку, стабілізатори та барвники. Багато українців їдять хліб з усім – але цей продукт не сумісний ні з м’ясом, ні з картоплею, ні з фруктами тим більше. Дітям я б не рекомендував їсти хліб, який продається в магазинах, узагалі. Мені як шеф-кухарю хімічні компоненти не вселяють довіри.

За словами Івана, навіть ті, хто звик традиційно купувати сорти чорного хліба, насправді недооцінюють ризиків, адже користь такого хліба полягає лише в одному: у нього іноді додають зернята коріандру, кмину. Для «чорноти», так би мовити, до нього додають барвники. А багато хто думає, що такий колір дає борошно.

Роман Шупенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 34 від 21.03.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта