День першої допомоги (ФОТО)

11.09.2015 15:56 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

 Щорічно, починаючи з 2000 року, у другу суботу вересня в багатьох країнах відзначається Всесвітній день надання першої медичної допомоги.

Ситуації, що вимагають надання екстреної медичної допомоги, виникають найчастіше несподівано, в умовах дефіциту часу і нерідко за відсутності людей з медичною освітою. Тому важливо в таких ситуаціях, коли дорога кожна секунда, всім, хто став їх учасником, не піддаватися паніці, діяти швидко і рішуче.
    Харківська облорганізація Товариства Червоного Хреста України та Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області 11 вересня в саду Шевченка провели свято, присвячене Міжнародному дню першої допомоги.
Цього року це свято проходило у незвичайному форматі: уздовж алей розташувалися кілька команд, кожна з яких розповіла про способи надання першої допомоги в різних ситуаціях. Далі отримані знання бажаючі закріпили на практиці, а допомагали їм у цьому волонтери Червоного Хреста. Також у фан-зоні бажаючі залишили свій відбиток і могли зробити фото на згадку з веселим Червоним Хрестиком.
   Співробітники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області продемонстрували ті дії, які слід зробити при виявленні вибухонебезпечних предметів, способи гасіння пожеж та багато іншого.

     Віктор Кочетов

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта