Бажаючих усиновити дітей на Харківщині більше, ніж власне дітей - Ігор Шурма

13.06.2012 13:23 Суспільство
Сьогодні знайти дитину на всиновлення у Харківській області часто буває складно.

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма  під час відкриття  Центра для прийомних батьків та людей, які всиновлюють сиріт та дітей, що були позбавлені батьківської опіки.

- Сьогодні у Харківській області 4844 сиріт та дітей, позбавлених батьківської опіки. 3930 з них знаходяться під піклуванням або на вихованні. 56 будинків сімейного типу і 319 сімей — це місця, де сьогодні знайшли притулок такі дітки. На щастя, зараз дуже багато родин хочуть взяти на виховання дітей. Я не знаю жодного куточка Харківської області, де не було б пари, яка б не взяла дитину на виховання, - говорить Ігор Шурма. 

33-річна Тетяна Старченко — мати десятьох дітей. З них двоє — її рідні діти, шістьох же вона взяла на виховання. Жінка живе без чоловіка, а її велика дружня сім'я носить горду назву дому сімейного типу.

- Я 10 років працювала журналістом. У силу своєї роботи я часто бувала у реабілітаційних центрах, зустрічалася з сиротами, дітьми, позбавленими батьківської опіки. Так сталося, що я дуже здружилася з двома хлопчиками-братами. Коли я задала одному з них питання про найзаповітнішу мрію, він відповів, що дуже хоче мати маму. І тут я заплакала. З цього моменту я зрозуміла, що це доля. І моє життя змінилося. До моїх дітей додалися ще ці два брати. Я зробила все, щоб вони увійшли у мою родину. З ними ми живемо з жовтня минулого року. Ну а два тижні тому я взяла на виховання ще 6 дітей. Моєму наймолодшому — 4 рочки, найстаршому — майже 15. Іншим дітям - 14, 13, 12, 10 ,9 і 8, - розповідає Тетяна Старченко.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта