Гіпертонікам Харківщини на ліки дадуть 11 мільйонів гривень

24.01.2014 10:30 Суспільство
http://podrobnosti.ua http://podrobnosti.ua
Цього року кабінет Міністрів України продовжив дію проекту, згідно з яким певна група ліків для гіпертоніків відпускається за пільговою ціною.

Відповідну постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою Кабмін прийняв 22 січня.

Документ розробило Міністерство охорони здоров’я України, враховуючи позитивні результати реалізації пілотного проекту в 2012–2013 роках. На реалізацію проекту з держбюджету буде виділено 191,6 млн. грн.

Нагадаємо, що, згідно з проектом минулого року ліки зі знижкою можна було купити у будь-якій аптеці, маючи при собі рецепт. Ціна на медикаменти була нижчою на 5 -30 %, а на деякі навіть на 50 %.

Як розповів заступник голови ХОДА Ігор Шурма, Харківська область в минулому році на повернення аптечній службі різниці в ціні на ліки отримала 11 млн грн.

- Вони були рівномірно розподілені по всій території області, відповідно до реєстру хворих, - розповів Ігор Шурма, - Якісь райони спрацювали краще, якісь райони спрацювали гірше.

За його словами, на реалізацію цієї програми цього року область має отримати близько 11 млн грн.

Ігор Шурма додав, що з другого півріччя по такій же системі буде запроваджений проект забезпечення референтними цінами на інсулін.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта