Іноземці хочуть оздоровити своїх дітей на Харківщині

13.06.2013 12:32 Суспільство
http://blog.nachalka.info http://blog.nachalka.info
Оздоровча кампанія на Харківщині уже стартувала з 1 червня.

Що до початку літа близько 700-800 дітей пільгового контингенту оздоровилися в МДЦ «Артек» та в «Молодій гвардії», - повідомила під час прес-конференції заступник директора Департаменту у справах молоді та спорту ХОДА – начальника управління у справах сім'ї та молоді Лариса Козлова.

На сьогодні для дітей Харківської області функціонує 36 закладів різних форма власності, де діти можуть оздоровитися. Це і пришкільні (790) , і стаціонарні табори (36), праці і відпочинку (17) та наметові містечка (24, з них 21 — на узбережжі Чорного та Азовського морів).

- На сьогодні оздоровилися і відпочили більше 96 тис дітей Харківської області, - повідомила Лариса Козлова. - Із 36 запланованих таборів уже відкрилися 25. До 15 червня будуть відкриті 34 табори, ще два табори відкриються до 1 серпня.

Ціна путівки на 21 день різна — від 1300 грн до 5 000 (якщо табір надає санаторні послуги). Діти пільгового контингенту оздоровлюються безкоштовно. Таких у Харківській області у віці від 7 до 17 років — більше 140 тис. Всього дітей шкільного віку — 209 тис.

Цього року планується, що оздоровляться 95,5 % школярів. Навантаженість таборів на сьогодні сягає 80 %.

За словами Лариси Козлової всі табори починають працювати тільки після того, як отримають необхідні дозвільні документи.

Фінансування на оздоровчу кампанію цього року збільшилося. Якщо минулого року воно склало 216 млн грн, то цього року — 230 млн грн. Це кошти обласного, місцевих бюджетів, позабюджетні та соціального страхування.

Також цього року в рамках програми “Збереження мережі дитячих закладів оздоровлення” для покращення матеріально-технічної бази шести таборів було виділено 1 млн 200 тис. Кошти були реалізовані ще до відкриття змін.

Лариса Козлова розповіла, що у Харківській області хочуть оздоровитися діти з інших країн.

- Ми отримуємо багато листів. Недавно нам надіслали листа з Узбекистана, Казахстана, Росії з проханням прийняти дітей. Але перед нами зараз стоїть завдання оздоровити, перш за все, наших дітей, - каже Лариса Козлова. - Та база, яку ми маємо, замала для того, щоб охопити оздоровленням дітей з інших регіонів і країн.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта