Мільйонну субвенцію на потреби медицини отримала область

31.08.2016 11:26 Суспільство
Фото:xn--80aafeg3bveo.dp.ua Фото:xn--80aafeg3bveo.dp.ua
Харківщина отримала 68 млн грн на медичне забезпечення переселенців.

Як повідомили у ХОДА, сьогодні медичного супроводу потребують понад 101 тис. переміщених осіб, що проживають в Харківській області.

У результаті пропозицій та звернень керівництва облдержадміністрації до Кабміну область поступово отримує відповідну допомогу з державного бюджету.

- Відповідно до останнього перерозподілу державної медичної субвенції Харківська область отримала 68 млн грн. Ці кошти будуть розподілені на найближчій сесії обласної ради, щоб райони негайно спрямували їх на забезпечення потреб тимчасово переміщених осіб, - повідомила т. в. о. голови ХОДА  Юлія Світлична.

За словами заступника начальника Управління охорони здоров’я ХОДА - начальника відділу з медичної діяльності Галини Сіроштан, за період з травня 2014 року по медичну допомогу до медичних установ Харківщини звернулося більше 102 тис. внутрішньо переміщених осіб.

За підвищення цін на соціальні сорти хліба каратимуть

- Кожен четвертий із них потребував стаціонарної допомоги. Амбулаторну допомогу отримали 75 тис. осіб: 52 тис. дорослих та 23 тис. дітей. У комунальних закладах охорони здоров’я взято на облік майже 2 тисячі вагітних, на сьогодні народилися 1343 немовляти. 160 новонароджених мали потребу в інтенсивному лікуванні, - зазначила Галина Сіроштан.

Крім того, допомогу в закладах області отримав 451 хворий на цукровий діабет (усіх хворих повністю забезпечили інсулінами як вітчизняного, так й іноземного виробництва), 491 хворий на туберкульоз (з них 256 пройшли лікування в стаціонарі), майже 300 хворих на ВІЛ та СНІД, майже 6 тис. онкохворих, 16 осіб з хронічними захворюваннями нирок, які отримують висококваліфіковану допомогу, в тому числі - гемодіаліз.

Говорячи про шляхи вирішення питання фінансування медичних потреб переселенців, Юлія Світлична зазначила, що сьогодні в області запроваджується низка проектів, які дозволять мінімізувати витрати у сфері охорони здоров’я в цілому. І це, у першу чергу, запровадження системи ProZorro. Також зараз проводиться робота з розробки електронної програми, яка дозволить створити єдиний облік медичних препаратів, що закуповуються за бюджетні кошти та є в наявності в закладах області.

Кошти на її розробку шукатимуть у міжнародних партнерів та донорів. 

Тетяна Лісна

Автор: Администратор сайта