Оформити компенсацію по догляду за літньою людиною просто. Перелік документів

18.12.2014 13:47 Суспільство
awo.kz awo.kz
Якщо ваш літній родич хворіє або інвалідність, ви можете оформити документи по догляду за ним та отримувати за це компенсацію від держави.

Компенсацію призначає і виплачує управління праці та соціального захисту населення за адресою проживання особи, якій надаються соціальні послуги. Та спочатку обидві сторони повинні подати до управління відповідні документи.

Непрацююча фізична особа, яка надає послуги, подає заяву про згоду надавати послуги; паспорт або інший документ, що засвідчує особу; висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що стан здоров’я дозволяє надавати соціальні послуги (видається за місцем проживання).

Читайте також: За догляд за родичами-інвалідами виплачують компенсацію. Куди звернутися та як отримати виплати

Окрім цього, людина має надати копію трудової книжки, а в разі її відсутності – письмове пояснення про причини відсутності трудової книжки із зазначенням останнього місця роботи або одержання доходів. Також надається письмова згода на перевірку даних про доходи з використанням відомостей Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Людина, якій потрібна стороння допомога, подає заяву про необхідність надання соціальних послуг, паспорт або інший документ, що посвідчує особу. Також потрібна копія довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та висновок лікарсько-консультативної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність особи до самообслуговування (за винятком інвалідів І групи, інвалідність яких встановлена безстроково). Порядок видачі такого висновку та його форма затверджуються МОЗ.

Юлія Шматченко, матеріал з газети "Слобідський край" №144 від 02.12.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта