Ріст випадків сказу зафіксували на Харківщині

30.07.2015 12:09 Суспільство
За 6 місяців 2015 року, в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року кількість, осіб, які звернулись за антирабічною допомогою в в області зросла.

На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії, яка відбулася 27 липня, головний спеціаліст відділу санітарного нагляду Чугуївського міжрайонного Управління Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області - Пилипчук Т.І. доповіла, що епізоотична ситуація зі сказу в Печенізькому районі запишається напруженою, зареєстровано летальний випадок на сказ у мешканця с.Артемівка, Печенізького району, який був укушений власним хворим котом.

Епідеміологічне та епізоотичне становище зі сказом ускладнюється зростанням поголів'я безпритульних тварин та популяції червоної лисиці.

За результатами засідання було прийнято рішення щодо покращення епізоотичної та епідеміологічної ситуації зі сказу та посилення контролю за проведенням надання антирабічної допомоги населенню в Печенізькому районі та приведення до граничної чисельності популяції червоної лисиці на підконтрольній території.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта