У харківських лікарнях готують нові ліжка для хворих на грип

28.01.2016 06:48 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У лікувальних установах міста Харкова на випадок надходження пацієнтів з ГРВІ та грипом перепрофільовані 135 ліжок.

Про це 27 січня повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат.

За його словами, 80 ліжок підготовлені в міській клінічній лікарні № 11, 55 ліжок - в лікарні № 31. Також перепрофільовані 11 боксованих ліжок акушерського стаціонару пологового будинку № 2. Крім того, з міського бюджету було виділено 1 млн грн на придбання дезинфікуючих засобів і 600 тис. грн - на придбання антибактеріальних препаратів. Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я, в місті Харкові вживається цілий комплекс заходів для боротьби з поширенням захворювання на ГРВІ та грип.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я, з 1 листопада 2015 року, початку сезону захворюваності на ГРВІ, в стаціонарні відділення лікарень Харкова з ГРВІ надійшло 680 осіб, з них 224 дитини. З початку сезону зареєстровано 120 випадків захворювання на грип, 52 з них вірусологічно підтверджені.

Також Юрій Сороколат повідомив, що в Харкові зафіксовано п'ять летальних випадків у результаті ускладнень після грипу, всі померлі - чоловіки від 38 до 48 років.

«Всі вони звернулися до лікаря на 3-11 день від початку захворювання. Тому ми закликаємо харків'ян після появи перших симптомів ГРВІ відразу ж звертатися до лікаря», - підкреслив Юрій Сороколат.

За словами головного санітарного лікаря міста Харкова Ірини Зубкової, починаючи з 1-го тижня цього року йде інтенсивне зростання захворювання інфекцією. За третій тиждень січня показник захворюваності в Харкові склав 20,08 % хворих на 10 тис. населення.

«Ми не досягли епідпорога, але середньосезонний показник перевищено в 1,5 раза, і, згідно з методичними рекомендаціями, ми повинні обмежити контакт дітей. Тому ми ввели в школах карантин», - повідомила Ірина Зубкова.

Вона також зазначила, що дошкільні навчальні заклади продовжують працювати, тому що приміщення в цих закладах передбачають групову ізоляцію. У той же час в дитячих садках переходять на особливий режим - щодня зранку всіх дітей оглядають і вимірюють у них температуру, приміщення дезінфікують і кварцують.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта