У таборі під Харковом проводять "революційну" зміну (ФОТО)

09.06.2015 10:06 Суспільство
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
В одному із приватних навчально-оздоровчих таборів у Люботині для дітей підготували "революційну" зміну.

Її особливість полягає у звільненні дитячого відпочинку від технологічних інновацій сучасності. Вихователі запропонували дітям на час перебування у таборі відмовитися від своїх мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків тощо.

- У цьому році у нас нововведення - ми закликаємо дітей відмовитися від гаджетів, соціальної мережі, компютерних ігор на час відпочинку у таборі. Ми навіть хвилювалися, як сприймуть це діти, - розповіла старша вожата табору Олена Харченко. - Сьогодні діти настільки захоплені віртуальним світом, що навіть розучилися спілкуватися вживу, їм робити це важко. І наше завдання - зробити так, аби вони більше проводили часу на повітрі, більше спілкувалися і дружили одне з одним.

Не всі діти готові відмовитися від звичного користування смартфонами

За словами вожатих табору, який спеціалізується на поглибленому вивченні англійської мови, дійсно, у перший день таку новацію діти сприйняли важко. Однак згодом ситуація покращилася.

Читайте також: Відпочинок у дитячих таборах Харківщини: місця вистачить не всім?

Сільські діти цього року не відпочинуть у таборах. Причина - новий закон 

До слова, на першій зміні, яка тут розпочалася 3 червня, відпочиває 80 дітей із Харкова та інших міст України. Попереду ще три зміни по 14 днів.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта