Вакцин від поліомієліту залишилося всього на півтора тижня на Харківщині

24.09.2015 13:50 Суспільство
Фото: detskaya.crb-kolomna.ru Фото: detskaya.crb-kolomna.ru
На складах зберігається всього близько 200 доз вакцин.

Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, станом на 21 вересня на складах зберігається 206 доз інактивованої вакцини «Пентаксим». Вакцин «Інфанрікс+ІПВ» залишилось всього п'ять доз. Цього вистачить на один тиждень роботи. Загалом же епідеміологічна ситуація в Харківській області залишається стабільною.

- З метою профілактики поліомієліту в регіоні постійно ведеться спільна робота Департаментом охорони здоров’я, обласним управлінням СЕС та обласним лабораторним центром СЕС. Зокрема, проводиться епіднагляд за гострими в’ялими паралічами. Наші фахівці щотижня відвідують лікувально-профілактичні заклади - Обласну дитячу клінічну інфекційну лікарню та міську дитячу лікарню № 5, - розповів Олександр Галацан.

З початку року було проведено близько 400 таких моніторингових візитів. Фахівці обстежили 52 хворі дитини з невритом лицьового нерву, чотирьох дітей з гострим в’ялим паралічем, 38 контактних осіб з вогнищ гострих в’ялих паралічів. Випадків захворювань поліомієлітом у результаті не виявлено. Крім того, вірусологічна лабораторія Харківського обласного лабораторного центру СЕС дослідила на наявність вірусу поліомієліту 434 проби води та 187 проб продуктів харчування. Результати досліджень негативні.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта