Яка захворюваність на грип серед бійців АТО. Коментар медиків

15.01.2016 09:07 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Лікарі відзначають, що цього року хворих на грип та ГРЗ серед бійців АТО, в т. ч. з Харківщини, менше, ніж торік.

Про це повідомив начальник терапевтичної клініки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, головний терапевт Північного регіону полковник медичної служби Юрій Ілляшенко.

Від свинячого грипу померло п’ять жителів Харківщини

«Наприкінці 2015-го нам вдалося вжити контрзаходів, і чисельність госпіталізованих бійців набагато менша від прогнозованих даних. Одразу ж три лікарсько-сестринські бригади з нашого госпіталю робили вакцинації у шістьох областях, включаючи зону АТО. Профілактичні роботи у військових колективах не припиняються й зараз», - розповів Юрій Ілляшенко.

Офіцери інфекційного відділення та терапевтичної клініки зазначають, що кількість хворих учасників АТО цієї зими не збільшилася порівняно з минулим сезоном.

«Осіб з вірусними ускладненнями, яких доставляють до нас на лікування з Донбасу, стало набагато менше. Це свідчить про більш уважне відношення до свого здоров’я у військовослужбовців та професіоналізм санінструкторів підрозділів», - розповів т. в. о.начальника  ВМКЦ ПнР полковник медичної служби Валерій Ліщук.

За словами командування Військово-медичного клінічного центру Північного регіону, військові медики забезпечені усім необхідним для лікування сезонних вірусних захворювань.

Станіслав Сорока

Автор: Администратор сайта