Експериментуй: знайди свій ідеальний рецепт хліба
РекламаХліб — бажаний гість на будь-якому столі. Він пасує до обіду й вечері, до свята й пікніку. Він буває цільнозерновим, пшеничним, французьким багетом та українськими пампушками з часником. Хочеш дізнатися свій улюблений варіант?
Готуй, куштуй та шукай найкращий рецепт випічки хліба для себе та своєї родини. А ми розповідаємо про власних фаворитів — рецепти, які не вимагають різну кількість часу та зусиль, але завжди смакують відмінно до різних випадків.
Корисний хліб з насінням
Пропонуємо додати до раціону більше клітковини та корисних речовин з льону, кунжуту і маку! Щоб приготувати 1 круглий буханець, візьми:
- пшеничне борошно — 150 г;
- цільнозернове борошно — 150 г;
- пресовані «Львівські дріжджі» — 10 г;
- кефір — 150 мл;
- воду — 150 мл;
- суміш пластівців — 100 г;
- сіль — 8 г;
- насіння льону та соняшнику по 20 г;
- мак та кунжут по 1 ст. л.
До смачного та корисного хліба — всього кілька кроків:
- розчини дріжджі в теплій воді, а окремо змішай борошно, пластівці, сіль, льон та соняшник;
- до сухих складників влий кефір кімнатної температури і дріжджову суміш;
- перемішай все та залиш на 45 хв. потім повтори процедуру і знову дай відпочити;
- сформуй з тіста кулю та обкатай в суміші кунжуту й маку, дай підійти протягом 1 години;
- випікай за температури у 200°С протягом 30 хв.
Смакує такий хліб в авокадо тостах, бутербродах та як доповнення до перших страв. Підійде для адептів здорового харчування!
Домашні багетики
Хрумкі теплі багети можна приготувати прямо на своїй кухні. Для цього треба замішати однорідне еластичне тісто, використовуючи такі складники:
- борошно — 250 г;
- сухі «Львівські дріжджі» — 6 г;
- вода — 150 мл;
- олія — 30 мл;
- цукор — 30 г;
- сіль – 5 г.
Обов'язково треба просіяти борошно і змішати його з сухими складниками, далі додати воду та замісити м’яке, еластичне тісто. Наприкінці поступово влий олію. Готове тісто накрий рушником та залиш у теплому місці на 30 хв. Розділи всю масу на 3 частини та сформуй кульки, залиш на 10 хв., а потім сформуй багетики.
Перед тим як викладати хліб на деко, сформуй з пергаментного паперу бортики і зроби місце для кожного буханця. Не забудь про косі надрізи на кожному багеті та відправляй в духовку на 15 хв за температури 220°C, до готовності та появі золотистої хрумкої скоринки.
Хліб без клопотів
Маєш хлібопічку, але купуєш хліб в магазині? Час дістати її з шафи та наповнити дім ароматом свіжої випічки! Для рецепта, який точно вдасться, візьми:
- пшеничне борошно — 400 г;
- сухі «Львівські дріжджі» — 4,5 г;
- картопляне пюре — 100 г;
- свіжий різаний кріп;
- сіль — 10 г;
- цукор — 10 г;
- масло — 10 г;
- молоко — 150 г;
- воду — 50 г;
- олію — 15 г.
Спочатку влий рідкі інгредієнти на дно форми хлібопічки, потім додай дріжджі, змішані з борошном, а зверху виклади решту складників. Обери програму випікання на 3 години для буханця вагою 750 г. Смачного!