1200 км на велосипеді: спортсмен з Харківщини збирає гроші на ЗСУ

17.03.2023 14:51 Первомайський
Фото: Первомайська міська рада Фото: Первомайська міська рада

Нещодавно Роман Бєлєньков проїхав на велосипеді 600 кілометрів з Ірпеня до Харкова. Тепер спортсмен планує проїхати 1200 кілометрів.

18 березня Роман Бєлєньков вирушає у новий благодійний заїзд «Вело Гамп». Старт маршруту – місто Первомайський. Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на міського голову Первомайського Миколу Бакшеєва.

«Сьогодні в нас був надзвичайний гість – Роман Бєлєньков. Він нещодавно проїхав на велосипеді майже 600 км з Ірпеня до Харкова, фінішуючи в рідному Первомайському. Хлопець за 6 днів назбирав 40 тисяч на амуніцію для наших захисників. Зараз у Романа масштабні плани», – зазначив Микола Бакшеєв.

Його мета зібрати мільйон гривень для  підтримки ЗСУ та спецпідрозділу ДРГ «HATRED».

«Дистанція буде тисячна. Це вперше у світі, що здійснить українець, проїхавши зі Львова до Говерли, з Говерли до Харкова і фінішуватиму в місті Первомайський. Це буде десь 1200 км у сумі, із зупинками на нічліг і на їду. Це буде спринт-заїзд за мінімум часу на все. Потребую допомоги з фінансування на проживання і витрати на їжу, бо це буде 10-12 днів у дорозі», – розповідає Роман Бєлєньков.

Раніше ми писали, що у Первомайському «Тепломережі» збираються стягувати заборгованість за тепло.

Нагадаємо, 6 березня очільник міста Первомайський Микола Бакшеєв повідомив, що в місті буде організовано рейди з подальшим опублікуванням фото порушників правил паркування. 10 березня відбулись перші рейди представників міської ради спільно з Національною поліцією.

Також нагадаємо, що зараз у Первомайському триває кампанія щодо перейменування міста. Первомайська міська рада отримала відповідь від Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди щодо зміни назви міста Первомайський.

Про головні новини Первомайський та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Автор: Ксенія Карпенко