Держкомзем: Проекти землекористування мають лише вісім крупних господарств Харківщини (ФОТО)

30.10.2012 14:42 Агропром
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Всього на Харківщині нараховується майже 1000 крупних господарств, які мають в обробітку понад 100 га землі.

З 1 січня 2013 року на такі господарства, якщо вони не матимуть документу про раціональне землекористування, накладатимуть штраф до 8 тис. грн.

Як повідомив начальник Головного управління Держкомзему у Харківській області Юрій Перекупський, на Слобожанщині ці справи ще далекі від райдужних, хоча до настання «моменту істини» залишилися лічені місяці.


- На Харківщині свою сільськогосподарську діяльність ведуть майже 1000 господарств, що мають в обробітку понад 100 гектарів землі, - зазначив Юрій Перекупський. - На цей день проекти землеустрою зробили лише вісім сільгосппідприємств області. Ще 59 господарств знаходяться у процесі їх виготовлення, а решта, мабуть, розмірковує над майбутнім планом дій у цьому напрямку. Але їм слід поквапитися, адже в наступному році на них очікують серйозні штрафні санкції. В області в достатку спеціалізованих організацій та структур, що працюють над виготовленням цих документів, а тому проблем з чергами не буде.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

Нагадаємо, з 1 січня 2013 року має вступити в силу Закон України №1443-VI «Про внесення змін в деякі законодавчі акти України про збереження родючості ґрунтів», який передбачає накладання штрафів від 5100 грн до 8500 грн на крупні господарства за відсутність у них проекту землекористування.

Ігор Тесло

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта