Ввечері 8 травня Харківська область може залишитися без світла: що сталося

08.05.2024 11:59 Новини

Цієї ночі росіяни завдали масованого удару по енергетичній інфраструктурі України. У зв’язку із цим сьогодні по усім областям будуть діяти графіки відключень.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Укренерго.

Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 по всій Україні можливі відключення електроенергії для побутових та промислових споживачів. Вони будуть рівномірно розподілені по всім областям. За словами енергетиків, детальніше про те, як саме діятимуть графіки відключень – можна буде дізнатися на офіційних сторінках місцевих обленерго. 

Чому так відбувається та що сталося?

Причина дефіцит електроенергії в енергосистемі, який виник через нові пошкодження електростанцій.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня військові рф випустили понад 50 ракет та 20 «шахедів» по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій та Івано-Франківській областях. Починаючи з 22 березня, це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об’єктам енергетики.

Пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Окрім того, безпілотники пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі на об’єктах тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр «Укренерго» застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наразі у Харкові та Харківській області продовжує діяти графік погодинних відключень світла на 6-10 травня.