Харківський ветеринар поділив тварин на холериків, меланхоліків, флегматиків та сангвініків

09.08.2013 14:11 Агропром
http://900igr.net/ http://900igr.net/
9 серпня в Україні відзначають День працівників ветеринарної медицини. Кореспондент "СК" поспілкувався з харківським ветеренаром про особливості професії та курйози у ветеринарії.

Віталій Хомутовський, старший ветеринарний лікар великого господарства Харківської області упевнився в тому, що кожна тварина має свій характер і до кожної треба знайти свій підхід. Є тварини-холерики, меланхоліки, сангвініки і флегматики. Є лагідні, агресивні й норовливі, до таких і не підійдеш.

– Тварини знають, що ветлікар може зробити боляче: поставити укол, помацати, притиснути на хворому місці. Вони ж не розуміють, що це робиться для того, щоб їм стало краще. І кожна тварина реагує по-своєму: є такі, в яких від агресії аж очі на лоба лізуть, а є такі, що подивляться на тебе і з байдужістю повернуться до своїх справ.

Ветеринар каже, що поведінка деяких тварин непередбачувана: свиня, наприклад, може вкусити, коні ніколи не забувають біль, який ти їм спричинив, і завжди намагатимуться помститися. Та лікар розвіює і деякі стереотипи. Так, люди марно вважають свиню брудною твариною. Насправді валяння у багнюці для неї є не що інше, як гігієнічні процедури: таким чином свині позбуваються численних паразитів (комарів, мух, кліщів).

ЯК ЖИВУТЬ ТА ПРАЦЮЮТЬ ХАРКІВСЬКІ ВЕТЕРИНАРИ, А ТАКОЖ НОВАЦІЇ У ГАЛУЗІ ВЕТЕРИНАРІЇ. ПОВНИЙ ТЕКСТ ЧИТАЙТЕ У ГАЗЕТІ "СЛОБІДСЬКИЙ КРАЙ" №95 ВІД 10.08.2013

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта