Міністр Клименко бачить, що аграрії заробляють більше ніж платять податків

20.04.2013 12:29 Агропром
http://vkurse.ua/ http://vkurse.ua/

Деякі податкові пільги, у тому числі і для сільгоспвиробників, не стимулюють економіку. Про це заявив Міністр доходів та зборів Олександр Клименко перебуваючи у Харкові.

– Питання пільг для сільгоспвиробників зараз дуже гостре. На жаль воно вже з економічної площини перейшло у політичну. – сказав Міністр.

За його словами зараз тристороння комісія, яка складається з Міністерства економіки, Міністерства фінансів та Міністерства доходів та зборів, яка проводить інвентаризацію податкових пільг, адже податкові пільги стимулюють ту чи іншу галузь.

– На превеликий жаль зараз ми маємо багато пільг, які не ефективні та не виконують своєї економічної функції. Тому ми зараз на міжвідомчій комісії їх переглядаємо. Ми говорили про те, що треба переглянути пільги аграріям. Але це питання обросло слухами: що будуть дорожчати продукти харчування, впаде виробництво галузі. Я можу сказати наступне. Рішення щодо прийняття чи відміни пільг буде прийматися у тісній співпраці з бізнесом, – зазначив Олександр Клименко.

За його словами підхід до вирішення цієї проблеми буде такий самий, як і у врегулюванні питання трансферного ціноутворення.

- За круглим столом ми домовилися з усіма суб’єктами, яки стосується це питання і після цього передали законопроект до Уряду, де він був прийнятий у січні цього року. Нещодавно його схвалив профільний комітет Верховної ради. За таким самим принципом ми будемо вирішувати питання з аграріями, щодо їхнього оподаткування. Ми не допустимо, щоб зміни якимось чином плинули  на подорожчання продуктів харчування, – сказав член Уряду.

Усі спірні питання будуть узгоджені з Міністерством аграрної політики та продовольства. Головна мета реформування оподаткування агросектору –  пільги повинні стимулювали виробництво.

– Яким буде реформування: зміна ставки оподаткування, порядку оподаткування та інші варіанти – це зараз  обговорюються. На жаль, сьогодні дане питання почало дискутуватися і ми розуміємо яку велику дискусію воно викликало і для нас це підтвердження того, що ми знаходимося на вірному шляху. Але я наголошую, що ми вирішимо це питання спільно з бізнесом, з тими підприємствами, які формують даний сектор економіки, з Мінагрополітики, а головне – споживачі не відчують жодного підвищення цін на  сільгосппродукцію, а галузь буде мати таку саму динаміку розвитку, яка є зараз, – запевнив Олександр Клименко.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта