Виробництво м’яса в Харківській області скоротилося

Виробництво м’яса в Харківській області скоротилося

Фото з соцмережи

При цьому, за повідомленням фахівців, обсяги виробництва яєць і молока збільшилися.

Станом на 1 жовтня 2017 року в усіх господарствах Харківщини кількість поголів’я великої рогатої худоби склала 200,7 тисячі голів (у т. ч. корів – 89,3 тисячі голів), свиней – 167,1 тисячі голів, овець та кіз – 82,1 тисячі голів, птиці свійської – 8,4 млн голів. Повідомляє ГУ статистики в Харківській області.

Порівняно з відповідною датою минулого року кількість птиці свійської зменшилась на 115,8 тисячі голів (на 1,4 %), поголів’я овець та кіз – на 2,5 тисячі голів (на 3 %), великої рогатої худоби – на 9,8 тисячі голів (на 4,7 %) (у т. ч. корів на 2,5 %), свиней – на 111,7 тисяч голів (на 40,1 %).

За січень–вересень 2017 року у всіх категоріях господарств області було вироблено м’яса (у живій масі) 79,7 тисячі тонн, молока – 411,8 тисячі тонн, яєць – 433,2 млн шт. Порівняно з відповідним періодом 2016 року виробництво яєць збільшилось на 32,2 млн шт. (на 8 %), молока – на 2,8 тисячі тонн (на 0,7 %). Виробництво м’яса (у живій масі) зменшилось на 11,5 тисячі тонн (на 12,6 %).

Читайте також: Американська хокейна команда зіграє у Харкові 

Андрій Соха