У Мінагрополітики хочуть, аби селяни купували нову сільгосптехнику

13.09.2012 05:58 Агропром
http://agro-kompas.com.ua http://agro-kompas.com.ua
Міністерство аграрної політики та продовольства України розробить комплексну програму розвитку сільськогосподарського машинобудування з урахуванням можливостей аграріїв щодо придбання необхідної техніки, а також пропонуватиме компенсацію за кредити на при

Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк, пише Урядовий портал.

- 11 вересня у Дніпропетровську на нараді під головуванням Президента було піднято питання про сільськогосподарське машинобудування. Перед нами стоїть завдання – оновити зернозбиральну техніку і важкі трактори для збільшення ефективності роботи вітчизняних аграріїв, зменшення собівартості виробництва та збереження валу урожаю. Тому Міністерство аграрної політики та продовольства розробить комплексну програму розвитку сільськогосподарського машинобудування з урахуванням можливостей аграріїв щодо придбання необхідної техніки, - повідомив Микола Присяжнюк.

Міністр нагадав, що держава продовжує  здійснювати послідовні кроки, аби  допомогти дрібнотоварним виробникам придбати необхідні сільгоспмашини та не витрачати великі кошти одразу. Зокрема, зараз активізується робота агролізингу. Планується надавати компенсацію за кредити на придбання сільськогосподарської техніки.

Автор: Администратор сайта