Заборонять ловити рибу на Печенізькому водосховищі Харківщини

23.10.2012 06:00 Агропром
http://www.panoramio.com http://www.panoramio.com
На два роки на Печенізькому водосховищі буде заборонений промисловий лов риби.

Як повідомив голова Харківської ОДА Михайло Добкін, зариблення Печенізького водосховища - це тільки пілотний проект. На прикладі даного водосховища буде наводитися порядок і на інших великих водоймищах, де сьогодні окремі безвідповідальні люди займаються виловом риби, нічого не віддаючи природі, пише сайт ХОДА.

 - Печенізьке водосховище є стратегічним об'єктом, який подає воду приблизно для 30% абонентів Харкова і області. Тому необхідно стежити за якістю води в ньому. Спираючись на досвід харківських учених, ми замовили і вже отримали біологічне обґрунтування. На прикладі даного водосховища ми будемо наводити порядок і на Червонооскільському, і на Краснопавлівському, і на будь-яких інших великих водосховищах, де сьогодні ще, на жаль, без належного контролю з боку держави, окремі безвідповідальні люди займаються виловом риби, нічого не віддаючи природі, - сказав Михайло Добкін.

- При цьому людина, яка звикла ловити рибу на вудку або на спінінг, не позбудеться такої можливості навіть протягом найближчих двох років. Єдине, що, ми будемо чітко адмініструвати і перевіряти, це дотримання правил лову риби, які діють в нашій країні і є обов'язковими для всіх, - підкреслив Михайло Добкін.

    За його словами, всі яхт-клуби і човнові станції зобов'яжуть не випускати на воду човни, які не мають реєстраційного номера, а також не дозволяти керувати цими транспортними засобами людям, які не отримали прав.

Джерело: сайту ХОДА
Автор: Администратор сайта