Маріуполь сьогодні: про дефіцит, паніку та похорон розповідає мешканка міста

26.01.2015 12:02 Суспільство
www.segodnya.ua www.segodnya.ua
Мешканка Маріуполя Оксана (ім'я є несправжнім з огляду на безпеку) розповіла кореспонденту "СК" про ситуацію у місті, яке у суботу зранку піддалося артообстрілу.

- Наразі тривають ремонтні роботи у Східному кварталі (Орджонікідзевський район), який саме був обстріляний. Ремонтуються опалення, кабелі світла та Інтернету, відновлюється постачання води. Населення з постраждалих районів перевозять в інші райони міста, ближче до центру: до родичів, друзів, знайомих.

Школи та дитячі садки в Орджонікідзевському районі не працюють. Дітей перевели до шкіл інших районів міста, навчання відбувається у дві зміни. Дитячі садки інших районів міста також приймають дітей з розбитих терористами районів.

Міський транспорт ходить, відновлюється работа супермаркетів та крамниць у Східному кварталі. Але місто пусте, людей на вулицях все менше. У найбільшому ТЦ Маріуполя "Портсіті" більшість магазинів закриті. Паніки серед населення уже меньше. Однак у суботу та неділю у магазинах були великі черги - люди скуповували крупи, консерви та інші продукти довготривалого зберігання на випадок війни. Дефіцитним товаром у Маріуполі стала плівка, якою люди намагаються закрити розбиті вікна. Знайти її зараз у будівельних магазинах дуже складно.

Сьогодня відбудеться похорон перших чотирьох людей, які загибли внаслідок обстрілу. Міська влада обіцяє родичам загиблих містян виплатити грошові компенсації, - розповіла мешканка Маріуполя.

Юлія Ковбей

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта