На квартири воїнам АТО в Харківській області виділили 32 млн грн

14.04.2016 08:29 Новини
Харківська обласна рада прийняла програму надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва та придбання житла в Харківській області на 2016–2018 роки.

Як повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, у розробці програми брали участь військовослужбовці, ветеранські спілки, депутати.

- Програма прозора, зроблена на основі діючих державних програм житлового будівництва 30×70, відшкодування вартості кредиту та молодіжного кредитування. За нашою програмою для заявника обов’язкова наявність довідки про участь у бойових діях та посвідчення учасника АТО.
40 % вартості житла фінансується з обласного бюджету, 60 % - вкладають громадяни. Для цього з обласного бюджету виділяють 32 млн грн. Середня площа квартир, які можуть бути профінансовані за програмою, розраховується так: 21,5 м на людину, плюс 10,5 м на сім’ю. Для розрахунку взята середня квартира 73 кв м. на сім’ю з трьох чоловік. 7 тис. 29 грн – сьогодні в середньому коштує квадратний метр житла у Харкові. На сьогодні готовий алгоритм покроковий отримання житла, який буде затверджений у державній регуляторній службі, - зауважив Рабінович.

За інформацією Михайла Рабіновича, сьогодні в області налічується 4950 учасників АТО, 270 з яких потребують поліпшення житлових умов. За програмою протягом трьох років квартири отримають 185 родин.

Тамара Кіч

Автор: Администратор сайта