Чи вигідне населенню "урядове" зниження норм на споживання газу. Коментар експерта

30.04.2015 06:00 Економіка
kharkov.comments.ua kharkov.comments.ua
Кабмін удвічі знизив норми споживання газу без лічильників. Таку постанову було прийнято 29 квітня на засіданні уряду.

- Якщо в квартирі є газова плита і централізоване гаряче водопостачання, то замість 6 куб. м тепер потрібно буде оплачувати лише 3 куб. м. Якщо ж гаряча вода не подається централізовано, то власник квартири буде оплачувати 4,5 куб. м газу замість 9 куб.м. У випадку, якщо в квартирі є газова плита та водонагрівачі, оплачувати доведеться 9 куб. м замість 18 куб. м, - пояснила головний спеціаліст відділу газового комплексу, паливних ресурсів та енергозбереження Управління паливно-енергетичного комплексу Харківської облдержадміністрації Ольга Лях.

Також вона зазначила, що згідно з постановою уряду № 583  1 кубометр для домогосподарств з лічильниками з 1 жовтня по 30 квітня коштує 3,6 гривні. При цьому кожен кубометр понад пільгових 200 куб. м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися по 7,2 гривні за метр кубічний.

Нагадаємо, з 1 квітня 2015 року зросли тарифи на послуги ЖКГ. Газ подорожчав утричі, електрика - в півтора раза. А з 1 травня піднімуться тарифи й на центральне опалення, а також на гаряче і холодне водопостачання.

Юлія Шматченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта