"Харківгаз" та "Харківміськгаз" попереджають користувачів про небезпеку від газу

06.03.2014 08:33 Економіка
http://forbes.ua/ http://forbes.ua/

На сьогоднішній день статистика нещасних випадків при використанні природного газу в побуті свідчить, що причинами аварій в багатьох випадках стає самовільна установка, заміна та підключення газових приладів споживачами, використання газових приладів не за призначенням.

Про це в ході прес-конференції, що відбулася 5 березня, розповіли представники ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз» і Державної інспекції з гірничого нагляду та промислової безпеки України в Харківській області.

Основні правила безпеки дуже прості і доступні кожному споживачеві. Перевіряти наявність тяги необхідно до і під час користування газовими приладами. Це можна зробити за допомогою звичайної паперової смужки. У разі відсутності тяги необхідно перекрити газові прилади і звернутися в спеціалізовану організацію, що має дозвіл Державної інспекції з гірничого нагляду та промислової безпеки України для ремонту димовентиляційних каналів у домоволодінні.

ПАТ «Харківгаз» займається постачанням і розподілом природного газу на території Харківської області. Підприємство обслуговує 16,7 тис. км газопроводів. Щорічні обсяги транспортування перевищують 1 млрд м. куб. природного газу.

ПАТ «Харківгаз» забезпечує газом понад 450 тис. мешканців Харківщини, що становить 70,8 % від загальної кількості домоволодінь області.

Серед найбільших клієнтів ПАТ «Харківгаз» - Куп'янський молочноконсервний комбінат і Роганська картонна фабрика.

ПАТ «Харківгаз» є найбільшим роботодавцем та платником податків області. Штат підприємства становить більше 3 тис. працівників. Щорічні податкові відрахування компанії до бюджетів усіх рівнів становлять 85 млн гривень.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта