Харківські роботодавці отримають компенсацію за працевлаштування переселенців

15.04.2015 05:58 Економіка
У прикордонних областях із зоною проведення АТО під егідою ООН буде реалізований проект, спрямований на поліпшення ситуації на ринку праці.

Про це в ефірі ОТБ розповів керівник Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Він нагадав, що уряд Японії виділив 2 млн дол. на створення робочих місць для областей, що межують із зоною проведення АТО.

«Ці гроші будуть спрямовані, в першу чергу, на створення робочих місць, допомогу у придбанні обладнання», - розповів Міненко.

Єдина умова, за його словами, сума компенсації коштів буде не більше, ніж річна заробітна плата працівника, якого візьмуть на місце, створене в рамках реалізації проекту.

«Цей проект також спрямований на те, щоб компенсувати витрати з виплати заробітної плати. Підприємствам повністю будуть компенсовані витрати за винятком податків. Тобто податки буде платити саме підприємство, а зарплату буде компенсувати проект.

Ми також будемо працювати в цьому напрямку. Зараз збираємо пропозиції від підприємств у Харківській області. Наразі понад 25 підприємств подали свої заявки. Мені здається, це найкращий показник по Україні», - розповів Володимир Міненко.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта