ХТЗ постраждав через тракторний «секонд-хенд» (ФОТО)

06.09.2012 11:40 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

Лише 25 % від обсягу випуску ХТЗ йде на внутрішній ринок через «нелогічні» митні ставки та масштабного завозу техніку, яка вже була у вжитку.

Про це сьогодні заявив генеральний директор ХТЗ Сергій Серебряков.

- Є різні ставки мита на трактора, що ввозяться до України. На ті трактора, яку Україна не виготовляє, мито є, і навпаки, на техніку, яку ми виготовляємо, мита нема. Це нелогічно. Також до нас завозиться багато техніки, яка вже була у вжитку. І бар’єрів для цього нема, - сказав Сергій Серебряков.


За його словами, 75 % обсягу випуску йде на експорт.

- Із експортних країн основні – це Російська Федерація, Казахстан, Монголія, ряд азіатських держав. Трохи торгуємо із Кубою, Польщею, Молдавією, - пояснив гендиректор.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІЗИТУ МИКОЛИ АЗАРОВА ДО ХТЗ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Сьогодні ХТЗ випускає 2 тисячі тракторів на рік, проте підприємство може збільшити свої обсяги вдвічі.


- У нас є план до кінця року. Поки що ми працюємо згідно до нього, збираємося виготовити 2 тисячі тракторів за рік. Основні ризики на сьогодні пов’язані із політикою Росію, пов’язаною із захистом їх промисловості, а також коливаннями курсу валюти, - додав Сергій Серебряков.


Прем'єр-міністр України Микола Азаров у ході робочого візиту до Харківщини відвідав ХТЗ та пообіцяв керівництву підприємства підтримку.

- Ми будемо вирішувати питання щодо підтримкb вітчизняного виробника, у тому числі і ХТЗ. Ми будемо відстоювати їх інтереси у переговорах із нашими торговими партнерами, - сказав Микола Азаров.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта