М. Добкін наказав оформити на роботу механізаторів із зарплатнею 15 тисяч

25.02.2013 08:58 Економіка
http://saransk.bezformata.ru http://saransk.bezformata.ru

На думку губернатора Харківської області Михайла Добкіна, органам місцевого самоврядування області необхідно знаходити ті джерела поповнення всіх рівнів бюджету, які раніше були непомічені.

Наприклад, переоцінка землі дасть прямі доходи місцевих бюджетів і разом з прибутковим податком складе дві третини усіх надходжень. Важливим джерелом доходів є й ліквідація тіньових зарплат.

– Зарплата в конвертах – це недофінансування всіх потреб органів місцевого самоврядування і органів місцевої влади. Повинна бути тотальна боротьба із зарплатою в конвертах, – підкреслив губернатор. – Якщо по місту ця робота виходить на системний рівень, то в районах цю проблему ще треба піднімати, особливо в сільському господарстві. Сільське господарство сьогодні демонструє найвищі темпи прибутку, а зарплата виросла всього на 15 % і є нижчою за середню по регіону. Це відбувається тому, що механізатору в період збирання врожаю платять 10–15 тис. грн на місяць, а за відомістю – 1–1,5 тис. грн. Тому я поставив завдання: за підсумками 2013 року заробітну плату в агропромисловому комплексі збільшити як мінімум на 50 %. Відразу з’явиться частина додаткових коштів у місцевих бюджетах.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №24 від 23.02.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта