На ремонт шкіл, дитсадків і будинків у Харкові виділено додаткові кошти

21.06.2017 08:50 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2017 рік.

Відповідне рішення було прийняте сьогодні, 21 червня, на сесії міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова, в першу чергу, пов'язане з уточненням обсягів міжбюджетних трансфертів відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України. Згідно з цим документом, бюджету міста Харкова передбачається субвенція з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 35,8 млн грн.

У зв'язку з підвищенням з 26 травня розмірів посадових окладів працівників органів місцевого самоврядування, на дані витрати в бюджеті були передбачені асигнування в сумі 19,9 млн грн.

Наймасштабніший турнір з кросфіту в Східній Україні пройде у Харкові

Крім того, на оплату праці педагогічних працівників, в зв'язку з підвищенням посадових окладів на два тарифних розряди, було спрямовано 20 млн грн.

На забезпечення своєчасної виплати заробітної плати працівникам комунальних підприємств міста спрямовано 20,5 млн грн.

На капітальний ремонт установ культури додатково виділено 15 млн грн, поточний і капітальний ремонт шкіл і дитячих дошкільних установ - 13,9 млн грн, установ соціальної сфери - 1,7 млн грн.

На придбання путівок в санаторії для громадян 1-ї категорії, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, було спрямовано 0,7 млн грн.

На проведення невідкладних робіт з капітального ремонту закладів охорони здоров'я та придбання медичного обладнання виділено 8,1 млн грн, придбання медикаментів - 2,8 млн грн, оплату молочних сумішей для дітей перших двох років життя з малозабезпечених сімей - 1,5 млн грн.

На зміцнення матеріально-технічної бази школи олімпійського резерву з водних видів спорту ім. Яни Клочкової був спрямований 1 млн грн, на виплату стипендій Харківської міськради спортсменам-кандидатам на участь в Дефлімпійських, Олімпійських і Паралімпійських іграх - 0,2 млн грн.

На створення територіальних відділень центрів надання соціальних та адміністративних послуг, а також забезпечення діяльності діючих передбачено спрямувати 69,3 млн грн.

Витрати на поточний і капітальний ремонт житлового фонду було збільшено на 69,5 млн грн, установку лічильників теплової енергії в житлових будинках міста Харкова - 15 млн грн, на реконструкцію, ремонт і утримання об'єктів інженерних тепло-, електро- і водокомунікації - 21,5 млн грн.

На реконструкцію рекреаційної зони саду ім. Шевченка було передбачено 16 млн грн, благоустрій та ремонт зелених зон відпочинку - 61,9 млн грн, виконання робіт з відновлення і збереження пам'ятників Другої світової війни - 8,6 млн грн.

На оплату електроенергії для зовнішнього освітлення міста, в зв'язку зі скасуванням пільгового тарифу, передбачені 10 млн грн.

На реконструкцію доріг було виділено 57,8 млн грн, поточний ремонт вулично-дорожньої мережі - 30 млн грн, капремонт та реконструкцію трамвайних колій, переїздів і контактних мереж - 51,6 млн грн.

Витрати на придбання автомобілів спеціального призначення комунальним підприємствам збільшено на 91,6 млн грн.

Крім того, була передбачена субвенція державному бюджету в сумі 2,3 млн грн, в тому числі:

- на реконструкцію та реставрацію приміщень Харківського науково-дослідного інституту судової експертизи ім. засл. проф. М. Бокаріуса - 1 млн грн;

- будівництво спортивних майданчиків на території Харківської спеціалізованої середньої музичної школи-інтернату, а також студентських містечок та гуртожитків Харківського національного університету ім. Каразіна, Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого та Національного аерокосмічного університету ім. Жуковського - 908 тис. грн;

- придбання пожежних рукавів для міських пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій - 199 тис. грн;

- створення другого залу музею музичної культури «Обереги музичної Харківщини» - 150 тис. грн.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта