Наземне метро може з'явитися в українських мегаполісах - Б. Колесніков

13.09.2012 07:34 Економіка
http://telegraf.dn.ua http://telegraf.dn.ua

Україна вивчає досвід інших країн з приводу будівництва наземного метрополітену, з цією метою віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури країни Борис Колесніков перебуває у Вашингтоні, повідомляють УНН.

За словами Колеснікова, українську сторону при вивченні цього питання найбільше цікавить функціонування наземного метро в умовах снігопаду.

- Зі снігозахисту ми отримали попереднє розуміння, сьогодні дуже важливо врахувати всі зауваження американських фахівців. Послуги американських консалтингових компаній в плані снігозахисту будуть для нас дуже корисні, - наголосив віце-прем'єр.

Також він відзначив важливість використання при будівництві метрополітену продукції українських виробників чорної металургії і машинобудування. Віце-прем'єр висловив сподівання, що провідні компанії розгорнуть виробництво рухомого складу в Україні, що дасть можливість закуповувати вагони безпосередньо в країні.

 Колесніков поінформував, що відкрите метро вже проектується в Донецьку, вивчається можливість проведення такого метро в районах Києва, Харкова і Дніпропетровська, де немає історичних будівель. Крім того, за його словами, такий зручний і швидкий вид транспорту необхідний Львову - в контексті підготовки до Олімпіади, а також Одесі - через складну геологію місцевості.

 - Немає сенсу вести метро під землю, адже в 2,5 раза дешевше вести відкритим способом. По суті справи, за 1 км підземного метро можна побудувати 3 км наземного. Тобто будь-який мільйонник сьогодні може використовувати цей досвід, - пояснив Колесніков.

Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта