Пенсіонерам суттєво збільшать пенсії після перерахунку - Кабмін

27.03.2013 11:59 Економіка
http://image.zn.ua/ http://image.zn.ua/
У разі прийняття нового закону Пенсійний фонд проведе індексацію пенсій. Про це заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабміну.

У законопроекти йде про удосконалений порядок призначення та індексацію пенсій, що, на думку авторів, забезпечить соціальну справедливість.
– Законопроектом пропонується удосконалити порядок щорічного перерахунку раніше призначених пенсій шляхом збільшення заробітної плати, з якої призначена (перерахована) пенсія, на коефіцієнт, який відповідає не менш як 20% зростання середньої заробітної плати порівняно з попереднім роком, але не менше росту інфляції. Це означатиме суттєве збільшення пенсій, - зазначив Азаров.
За його словами, прийняття законопроекту дозволить удосконалити порядок призначення та індексації пенсій, забезпечити соціальну справедливість: рівні умови індексації пенсій незалежно від закону, за яким вони призначені.
– Реалізація такого механізму, у зв’язку із зростанням середньої заробітної плати по Україні, з якої сплачено страхові внески, потребує в 2013 році видатків на суму 2,141 млрд гривень, які передбачені в бюджеті Пенсійного фонду на 2013 рік, - підсумував глава уряду.
Пенсійний фонд повідомив, що в Україні завершено фінансування  виплати пенсій за березень 2013 року. Видатки на виплату пенсій поточного місяця становили 20,5 млрд. гривень.

Джерело: КМУ
Автор: Администратор сайта