Путін, Лукашенко та Назарбаєв запускають Євразійський Cоюз з 2015 року

29.05.2014 09:09 Економіка
http://windowrussia.ruvr.ru/ http://windowrussia.ruvr.ru/

Президенти Росії, Білорусі і Казахстану Володимир Путін, Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаєв підписали в Астані договір про створення Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), який набирає чинності з 1 січня 2015 р.

"Наш Союз володіє величезними запасами природних ресурсів, у тому числі енергетичних. На нього припадає п'ята частина світових запасів газу і майже 15 % - нафти. У країн "трійки" у той же самий час розвинена промислова, індустріальна база, потужний кадровий, інтелектуальний, культурний потенціал. Географічне положення дозволяє нам створювати транспортні, логістичні маршрути не тільки регіонального, але й глобального значення, зав'язувати на себе масштабні торговельні потоки Європи і Азії. Все це - запорука конкурентоспроможності нашого об'єднання, його динамічного розвитку у стрімко мінливому і складному світі", - заявив Путін.

Президент Росії особливо відзначив, що Євразійський економічний союз буде працювати на універсальних, прозорих, зрозумілих для всіх принципах, в тому числі на основі норм і принципів СОТ.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта