Російського виробника цементу перевірять харківські інспектори

05.02.2013 13:10 Економіка
http://www.uacement.com/ http://www.uacement.com/
Балаклійський цементний завод (ПАТ «Балцем»), що входить до російського холдингу «ЄВРОЦЕМЕНТ – груп» в цьому році перевірить Державна архітектурно-будівельна інспекція.

Сьогодні ПАТ «Балцем» один з найбільших виробників цементу в Україні. У компанії розповіли, виробництво цементу за десять місяців 2012 року склало 1 365,8 тис. тонн, у тому числі тарування більш 501 тис. тонн. Реалізовано більше 1369 тис. тонн цементу. У тому числі тарування 500 тис. тонн. Частка ринку України за десять місяців поточного року відвантаження залізно – дорожнім транспортом склала 18,7%. Разом з тим, підприємство практично не виробляє власного клінкеру (гранули діаметром до 4 см спеченої суміш вапняку і глини), а лише використовує імпортований – російський – клінкер для кінцевого помолу цементу.

Начальник ДАБК у Харківській області Олександр Мальцев повідомив «СК», що якість цементу ретельно дослідять спеціалісти Держархбудінспекції.
– Цей завод працює. В цьому році він також у нас є в планах перевірки щодо якості виготовлення цементу. Підприємство попереджено про перевірку. Тож ми перевірятимемо виробництво цементу, адже потужності заводу дуже великі, – сказав він.

Згідно з даними Державної служби статистики України українські цементні підприємства в січні-грудні 2012 року скоротили виробництво цементу на 6,8% в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року – до 9,801 млн тонн.
В Україні найбільшими виробниками цементу є ПАТ «Балцем», ВАТ «Подільський цемент» та ВАТ «Кривий Ріг Цемент».

Юрій Іванченко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта