Скільки коштує водозабезпечення людей у посушливих районах Харківщини

13.06.2013 13:59 Економіка
http://www.684015.ru http://www.684015.ru
Барвінківщина належить до посушливих територій Харківщини. Район розташований у південно-східній частині області у складній гідрологічній зоні і завжди мав проблеми з водопостачанням.

Проте останні роки вдалося суттєво модернізувати районне водогосподарство. Про це під час скайп-марафону, який відбувся минулого тижня в рамках Днів відкритості Харківської області, повідомив голова Барвінківської райдержадміністрації Іван Бовдуй.

– За останні три роки було здійснено цілу низку заходів із забезпечення населення питною водою. У 2011 році запрацювало три нових свердловини: у селі Велика Комишуваха, де мешкає понад 800 осіб; у селі Гаврилівка, де населення складає понад 1 тис. жителів; у селі Гусарівка з населенням понад 1200 осіб, – розповів очільник району. – У минулому році в літній період у нас була складна ситуація в місті Барвінковому, коли вийшла з ладу основна свердловина на центральному водозаборі, і частина міста понад два місяці забезпечувалася привізною водою. Тоді з обласного бюджету було виділено 830 тис. грн на будівництво свердловини. Роботи велися практично цілодобово, водопостачання було відновлено.

Іван Бовдуй також повідомив, що на рівні області було ухвалено рішення і виділено 2,3 млн грн на будівництво ще однієї свердловини на міському водозаборі. Крім цього, вирішується питання забезпечення водопостачання соціальних об’єктів району.

– Минулого року було збудовано систему очищення води на водозаборі центральної районної лікарні вартістю 1,2 млн грн. У 2012-му також вирішено питання водозабезпечення п’яти шкіл району. У цьому році збудовано вже три свердловини. Тобто, 100 % навчальних закладів забезпечено проточною водою, – додав голова Барвінківської райдержадміністрації.

Юрій Борщ, матеріал з газети "Слобідський край" №69 від 11.06.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта