Стало відомо, коли ПТУ Харківщини отримають гроші

30.03.2016 13:15 Економіка
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Додаткові 30 млн грн, які виділені з Держбюджету для профтехучилищ області, містам обласного значення можуть розподілити ще до сесії облради.

Мова йде про  сім профтехучилищ, розташованих у містах обласного значення: Лозовій, Куп’янську, Первомайському, Ізюмі та Чугуєві. Нагадаємо, наприкінці березня Міністерство освіти і науки повідомило про спрямування на ПТУ і розподіл між ними обсягу стабілізаційної дотації в сумі 500 мільйонів гривень на всі області України, з яких закладам Харківської області передбачено 30 млн 53 тис. грн.

Як повідомив на зустрічі із журналістами у форматі "Чотири погляди" голова Харківської облради Сергій Чернов, рішення про розподіл державних коштів між місцевими бюджетами обласна рада прийматиме на засіданні 14 квітня. Однак кошти можуть надійти на місця ще раніше.

- Завтра відбудеться засідання комісії облради з бюджету, це питання щодо фінансування профтехучилищ, - розповів Сергій Чернов. - За положенням, яке сьогодні прийняте, після узгодження з відповідною комісією голова облдержадміністрації може прийняти відповідне розпорядження, з подальшим затвердженням на сесії обласної ради. Я впевнений, що депутатський корпус підтримає це рішення. Наше завдання, щоб ці кошти якомога швидше пішли туди, де вони необхідні.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта