У Харкові стало більше неповнолітніх бізнесменів

21.11.2013 15:25 Економіка
http://paperpaper.ru/ http://paperpaper.ru/
Цього року у Харківській області нарахували 18 підприємців віком до 18 років.

За підрахунками управління ІТ та обліку платників ГУ Міндоходів у Харківській області, на Харківщині двадцять два молодих підприємця, віком до вісімнадцяти років. При цьому, у порівнянні з минулим роком, їх кількість збільшилась.

- Якщо впродовж 2012 року підприємницьку діяльність зареєстрували 17 осіб віком від 16 до 18 років, то у 2013 році підприємцями стали вже 18 представників молоді, – розповів начальник ГУ Міндоходів у Харківській області Андрій Роздайбіда.

Для свого бізнесу молоді люди переважно обирають діяльність у сфері надання в оренду й експлуатацію нерухомого майна, театральну та концертну діяльність, а також консультування з питань інформатизації.

Наймолодшому харківському бізнесмену лише шістнадцять років. Хлопець у липні отримав паспорт, а вже на початку листопада зареєстрував власний бізнес. Молодий чоловік буде надавати послуги з консультування у галузі інформатизації.

За словами Андрія Роздайбіди, сьогодні в країні створено оптимальні умови для ведення підприємницької діяльності. Зокрема, спрощена процедура реєстрації суб’єкта господарювання, впроваджено цілу низку електронних сервісів, що дозволяє підприємцю зменшити витрату часу на подання звітів та оперативно отримувати  довідки й консультації.

Нагадаємо, що згідно з нормами Цивільного кодексу, фізична особа, яка досягла 16-ти річногмцо віку і бажає займатися підприємницькою діяльністю, може бути зареєстрована суб’єктом господарювання  за умов письмової згоди батьків, піклувальника або органів опіки.

Автор: Администратор сайта