У яку суму касовий апарат обійдеться підприємцю. Розрахунки

14.05.2015 12:44 Економіка
http://nihilo.ru/ http://nihilo.ru/
Найпростіший касовий апарат коштує майже 300 дол. До цього додаються витрати на програмне забезпечення, навчання персоналу і послуги бухгалтера.

З 1 липня 2015 року платники єдиного податку III групи зобов'язані будуть використовувати у своїй діяльності касові апарати. Через півроку норма пошириться на платників II групи.

Як розповіла податковий консультант "Асоціації приватних роботодавців" Оксана Васильєва, наразі найдешевший варіант вітчизняного виробництва обійдеться підприємцю у 6300 грн. Програмне забезпечення тягне за собою ще мінімум 350 грн, навчання персоналу - близько 400 грн. Ще 180-300 грн доведеться щомісяця платити за обслуговування касового апарата.

- Окрім того, що ви придбаєте касовий апарат, у вас ще має бути зв'язок з Інтернетом. Адже весь товар, який приходить у торгову точку, має бути запрограмований у касовий апарат. Кожний пробитий чек через Інтернет одразу має надійти у податкову як звіт. Плюс до цього треба вести добову звітність, - розповіла Оксана Васильєва. - Все це тягне за собою необхідність наймати бухгалтера та вести первинну документацію.

Читайте також: Половина підприємців Харківщини не знає про обов'язкове введення з 1 липня касових апаратів

Дуже важливим є питання підготовки персоналу. Співробітники мають навчитися, як правильно пробити чек, як дати здачу, як розмовляти з покупцем. Адже будь-які порушення, навіть помилка в одній цифрі у чеку, ведуть за собою документальну тяганину і штрафи.

До всього цього додається норма про те, що коли ви реєструєте касовий апарат на торгову точку, ви маєте надати договір оренди цієї точки. Якщо мова йде про магазин, то складнощів не виникає. Але ж є підприємці, які зареєстровані за домашньою адресою. Наприклад, ті, хто продає послуги. Такі особи будуть насильно зобов'язані орендувати приміщення.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта