Яким дитячим таборам дали гроші на капремонт, розповіли у М. Добкіна

27.03.2013 15:03 Економіка
www.seliger2010.com www.seliger2010.com
У 2013 році розпочато фінансування Програми збереження та розвитку дитячих оздоровчих закладів області.

З обласного бюджету на капремонт шести дитячих таборів цього року виділили 1,2 млн грн, розповів під час засідання обласного штабу з питання організації оздоровлення та відпочинку дітей заступник голова Харківської облдержадміністрації Євген Савін. Це табори «Орлятко» Борівського району, «Берізка» Золочівського району, «Сосновий» Куп'янського району, «Каразінський» Краснокутського району, «Орлятко» Чугуївського району, «Орлятко» міста Ізюм.

Тим не менш на Харківщині залишається ще велика частина дитячих таборів, що потребують модернізації. Одним із перших на черзі є табір “Червона гвоздика” ДП “Заводу ім. В. О. Малишева”. Заклад досі не переданий у комунальну власність Дергачівського району, технічна документація не готова, а інфраструктура знаходиться у жахливому стані. За словами голови Дергачівської райдержадміністрації Андрія Руденка, свердловина у таборі замулилася, водовідведення знаходиться в аварійному стані, а до більшості будівель взагалі неможливо увійти. За його оцінками, щоб привести табір у нормальний вигляд потрібно витратити суму, що сягає кількох мільйонів гривень.

- Із такої ситуації я вбачаю лише один вихід — знести старий табір, а на його місці побудувати новий, - сказав Андрій Руденко.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта