Ярмарки вихідного дня влаштують у Харкові

27.08.2013 12:21 Економіка
http://izvestia.kharkov.ua/ http://izvestia.kharkov.ua/
З настанням осені у спальних районах Харкова почнуть активно ярмаркувати.

Уже 7 та 8 вересня на майдані біля "Радмір Експохол" відбудеться Великий Слобожанський ярмарок. З вересня ярмарки вихідного дня органують у кожному спальному районі міста.

Про це кореспонденту "СК" розповів директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин.

– Ярмарки працюють і зараз, але влітку їх проводити не дуже вигідно через те, що багато людей у відпустках, - розповів Сергій Авершин. - Але з вересня-жовтня знову активізуємо цю роботу. Ми плануємо організовувати в кожному районі Харкова ярмарки вихідного дня.

Щодо новинок цьогорічного Великого Слобожанського ярмарку Сергій Авершин зазначив, що змінилося не лише місце проведення заходу, але і його концепція.

– Участь у ярмарку безкоштовна. Єдина вимога – це дотримання санітарних умов, прописаних у законодавстві України. Ніяких поборів, плати за торгове місце не буде, - повідомив С. Авершин. - Для того щоб взяти участь у ярмарку, треба звернутися до Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації за номером 705-10-17 до 1 вересня або ж до вашої районної держадміністрації.

На ярмарку кожен район презентує від п’яти до десяти торгових точок (це буде торгівля з машини, дрібний опт і роздріб). Ми плануємо також залучити торговців і з інших областей.

Щодо культурної програми, то вона обов’язково залишиться. Тому що всі райони мають бажання привезти свої творчі колективи, які вже давно готуються до цього заходу. Також кожен район презентує свої експозиції, стилізовані під українські садиби. Буде багато цікавих конкурсів і частувань. Людей безкоштовно годуватимуть юшкою, салом, пиріжками. Тому ярмарок цього року буде масштабним і дуже цікавим.

Чекаємо на виручку від 5 до 8 млн грн. Приблизно така виручка була на минулорічному ярмарку. Сподіваємося цього року заробити не менше.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №101 від 24.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта