За ціною харківського борщу буде стежити віце-губернатор

20.06.2012 13:55 Економіка
Борщ впав у ціні Борщ впав у ціні

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма під час засідання обласної тристоронньої соціально-економічної ради висловив пропозицію публікувати ціни на основні продукти харчування на офіційному сайті облдержадміністрації.

– Кожного тижня, публікуючи ціни на основні групи продуктів, ми декларуємо те, що в обласній державній адміністрації знають цінову ситуацію і живуть реаліями, а не звітними цифрами. Коли користувач інтернету подивиться на ціни, які є абсолютно реальними, тоді можна говорити, що адміністрація працює над вирішенням реальних проблем сьогодення, –  наголосив він.

І. Шурма зазначив, що через складну економічну ситуацію у світі та Україні буде відбуватися ріст цін на певні товари продовольчої групи, тому треба захистити соціально нужденних людей від обвалу цін на харчі:

– Обласною державною адміністрацією була розроблена ціла система, яка передбачає жорсткий контроль за ціновою політикою. Низка районних адміністрацій і господарств отримали завдання цільового вирощування того чи іншого виду овочів з першочерговим та обов’язковим продажем на ринках Харківської області. Це дало можливість зупинити ріст цін і їх стабілізувати, – сказав він.

За інформацією Управління розвитку споживчого ринку ХОДА, «борщовій набір» овочів за січень-травень цього року подешевшав на 10%.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта