У Олексіївської колонії настільки багато замовлень, що засуджені не можуть впоратись (ФОТО)

11.01.2013 14:58 Економіка
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
У 2012 році Державне підприємство Олексіївської виправної колонії №25 виробило продукції на 23,3 млн грн, перевиконавши фінансовий план на 5,1 млн.

В цьому році планується  реалізувати товари на 19,5 млн грн.

На підприємстві створена програма розвитку матеріально-технічної бази, розповідає   заступник начальника колонії з виробництва, директор підприємства Олександр Нехаєв-Олександров.

Згідно з інноваційною програмою планується придбати нові види обладнання і розширити ділянки виробництва продукції, яка сьогодні рентабельна і затребувана. 

- Програма розрахована приблизно на 400 тис. грн, планується розширити ділянку виготовлення столярних виробів і м'яких меблів і почати виробництво корпусних меблів. Для цього плануємо придбати лінію по виробництву корпусних меблів (коштує приблизно 100 тис.грн), - говорить  Олександр Нехаєв-Олександров. - Також планується розширити швейну ділянку, бо ми сьогодні не справляємося з тими об'ємами, які є.

У нас зараз є 87 одиниць обладнання, ми хочемо довести їх до 150-ти, купивши швейні машинки корейського і японського виробництва, а також петельні машини, оверлоки, скорняжні машини для ділянки взуття. Також планується придбати нове обладнання для ділянки штампового оснащування — координатно-розточний прес, який дозволить у скорочені строки робити технічну підготовку виробів з металу.


За словами директора, розширення виробництва дозволить створити додатково 100-150 робочих місць і таким чином працевлаштувати засуджених колонії. Зараз на підприємстві працюють близько 500-600 засуджених.


 - Головна задача нашого підприємства — найбільш повне забезпечення працею спецконтингенту з метою відшкодування їх утримання, а також їх позовів,  аліментів і виконавчих листів, - зазначає заступник начальника колонії з виробництва.

Підприємство спеціалізується на випуску легкових автопричепів, столярних виробів, м'яких меблів, будматеріалів, швейних виробів, а також надає промислові послуги населенню і організаціям. В структурі державного підприємства є три основних цехи: механічний, цех  металообробки і деревообробки.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта