ПАРЄ позбавила Росію права голосу

10.04.2014 12:48 Влада
Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) позбавила Російську Федерацію права голосу в асамблеї до кінця 2014 року.

За це проголосувало 145 делегатів , 21 - проти, 22 - утрималися.

Крім того, Росія позбавлена права брати участь у наглядових та моніторингових місіях, у виборах керівних органів асамблеї і суддів, брати участь в робочих органах асамблеї. Таке рішення прийнято, "щоб відзначити засудження і несхвалення дій Росії відносно України". Водночас, ПАРЄ відхилила поправку про повне позбавлення російської делегації повноважень.

Асамблея також запропонувала створити слідчий комітет, завданням якого буде розгляд і відстеження розвитку конфлікту, починаючи з серпня 2013 р. За цим комітет повинен буде представити доповідь асамблеї в січні 2015 року.

У резолюції асамблея висловлює жаль з приводу того, що Росія наполегливо відкидає дипломатичні зусилля міжнародного співтовариства, спрямовані на деескалацію ситуації, не беручи пропозиції міжнародних посередників, відмовившись від створення міжнародної місії спостерігачів в Криму і вступу в прямий діалог з владою України, а також засуджує велику концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

"Асамблея вважає, що порушивши суверенітет і територіальну цілісність України, Росія створила загрозу для стабільності і миру в Європі. Анексія Криму і кроки , що призвели до цього , встановили зразок, який зараз повторюється в інших частинах України, як показали останні події в Донецьку, Харкові і Луганську", - сказано в резолюції.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта