ТЕЦ-5 має запрацювати до першого жовтня — віце-мер Харкова

17.08.2012 07:54 Суспільство

Відключена від роботи Харківська ТЕЦ-5 заважає місту готуватися до зими, тому її роботу треба відновити не пізніше 1 жовтня.

Про це заявив на прес-конференції заступник Харківського міського голови Олександр Кривцов, повідомляє сайт міськради.

Як повідомив Кривцов, деякі селища в Харківському районі (Пісочин, Солоницівка), що традиційно отримували гарячу воду від ТЕЦ-5, сьогодні не мають гарячої води. А потужності котельної, що розташована на вул. 23 Серпня, не вистачить, щоб подати гарячу воду до цих населених пунктів.

- Разом з тим, якщо ТЕЦ-5 не встигнуть приватизувати, то Харкову мають дати ліміти, щоб ми пережили зиму й опалювали місто. Можете бути впевнені, у разі потреби ми дійдемо до Президента, але без тепла не залишимося, - запевнив віце-мер.

Він зауважив, що відсутність ТЕЦ-5 у тепловій системі міста заважає готуватися до зими. У системах опалення має циркулювати спеціально підготовлена вода, яка проходить хімічне водоочищення у водогрійних котлах (у тому числі, і в котлах ТЕЦ-5, які поки не працюють).

Заступник міського голови зазначив, що до 25 вересня комунальному підприємству «ХТМ» треба заповнити всі системи теплоносієм. Частина трубопроводів тепер заповнена сирою водою, яку до початку опалювального сезону спустять і замінять на теплоносій.

Автор: Администратор сайта