Україна може ввести візовий режим з Росією. Яценюк проти (ДОПОВНЕНО)

20.03.2014 07:51 Суспільство
http://realcaucasus.org/ http://realcaucasus.org/

РНБО доручив МЗС ввести візовий режим з Росією.

МЗС України доручено ввести візовий режим з Російською Федерацією , заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій за підсумками засідання РНБО 19 березня, пише “КорреспонденТ”.

- Було доручено Міністерству закордонних справ ввести візовий режим з Російською Федерацією , - заявив він на брифінгу.

Парубій пояснив , що МЗС вже в найближчі години має відпрацювати механізм , згідно з яким "лише за закордонними паспортами може бути допущений в'їзд в Україну " .

- Дано доручення в найкоротший термін , наскільки це технічно можливо , ввести в дію це рішення РНБО, - сказав він.

Раніше в РФ заявили про введення нових правил в'їзду до Росії для українців.

Також Службі безпеки України , Міністерству внутрішніх справ і Збройним Силам України було доручено виконувати доручення про приведення ЗСУ в повну бойову готовність.

У той же час вчора вночі після прибуття в Брюссель прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що поспішати ані із запровадженням візового режиму з Росією, ані з переходом до поїздок до Російської Федерації за закордонними паспортами не варто, пише РБК-Україна.

- Тут треба сім разів відміряти, і раз відрізати, - сказав він.

Яценюк нагадав, що Росія сама неодноразово порушувала питання про поїздки за закордонними паспортами та запровадження візового режиму в СНД.

- Тому навряд чи подібна ініціатива з боку України буде ефективною з точки зору впливу на Російську Федерацію. Натомість проблема має важливий гуманітарний вимір для самої України, бо у збереженні безвізового режиму зацікавлена дуже велика кількість громадян України, в першу чергу на Сході та Півдні нашої держави, які їздять в Росію на заробітки чи мають родинні стосунки по той бік кордону.

Уряд, як наголосив прем'єр-міністр, дотримується стратегії врахування специфічних інтересів мешканців південно-східних регіонів, тому цілком природним є його обережне ставлення до проблеми візового режиму.

Яценюк повідомив, що у зв'язку з робочим візитом до Брюсселя передчасно покинув засідання РНБОУ і не зміг повною мірою викласти свої аргументи з зазначених питань. Негайно по поверненню до Києва прем'єр-міністр має намір обговорити їх із виконувачем обов'язків глави держави Олександром Турчиновим.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта