Унікальні склади на арсеналі у Лозовій віддадуть під овочесховища (ФОТО)

16.08.2013 09:19 Суспільство
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Військові склади в місті Лозова повністю очистять від боєприпасів до листопада цього року.

Про це заявив у п'ятницю в Лозовій віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, куди він прибув із метою інспекції.

За словами Лозівського міського голови Сергія Степанова, 15 серпня на сесії Лозівської міськради ухвалене рішення про передачу 471 га землі війської частини у комунальну власність міста Лозової. Ці землі увійдуть у генплан Лозової. 

Про те, як освоїти цю територію, Сергій Степанов обговорив з Олександором Вілкулом. Сьогодні можна очікувати, що ця територія буде використовуватися у сільськогосподарському напрямку.

За словами мера Лозової, тут залишилися дев'ять унікальних будівель 15 х 60 метрів, температура в яких і влітку, і взимку тримається на рівні +8 ... +10 С. Тому, можливо, що на базі цих споруд побудують овочесховища. 

Для швидкого освоєння цієї великої території та будівель у бюджеті Лозової коштів не вистачить, а тому слід шукати інвесторів. Сергій Степанов сподівається, що розробка та освоєння території дасть бюджету Лозової додаткові кошти і нові робочі місця лозівчанам.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІЗИТУ О. ВІЛКУЛА ДО ЛОЗОВОЇ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Як повідомив Олександр Вілкул, уже проведено розчистку 220 га території аресеналу з 247 га. Вивезено та знешкоджено 26 тис. тонн боєприпасів з 30 тис. тонн. 

- Після проведення робіт територія арсеналу має бути безпечною для населення, - сказав віце-прем'єр.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта