Європарламент закликав Росію припинити тиск на Україну

12.09.2013 11:20 Влада

Європейський парламент прийняв резолюцію «Про тиск, що чинить Росія на країни Східного партнерства в контексті майбутнього саміту Східного партнерства у Вільнюсі».

Ця резолюція була проголосована на засіданні в четвер, 12 вересня, повідомляє NBnews.

«Закликаємо Російську Федерацію утриматися від тиску на східних партнерів і повною мірою поважати їх суверенне право на власний політичний вибір», - сказано в тексті резолюції.

Депутати Європарламенту вважають, що в Росії повинні відмовитися від тиску, як це було, наприклад, з останніми торговими санкціями проти України та Молдови, або загрози Вірменії, щоб відмовити їх від підписання або парафування угод з ЄС на саміті «Східного партнерства», який пройде у Вільнюсі в листопаді.

У Європарламенті назвали тиск, який чинить Росія "неприйнятним".

Євродепутати також підтвердили готовність підписати або парафувати Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі з тими країнами «Східного партнерства», які готові до цього. «Пропонуємо Єврокомісії та Раді ЄС вийти з подальшими конкретними, ефективними заходами для підтримки країн - партнерів», - йдеться в резолюції.

Східне партнерство - проект, створений Європейським союзом. Його головна мета - зближення ЄС із шістьма країнами колишнього СРСР: Україною, Молдавією, Азербайджаном, Вірменією, Грузією та Білоруссю.

Джерело: NBnews
Автор: Менеджер сайта