За вибух газу на станції у Шебелинці засудили інженера на чотири роки

25.02.2013 14:47 Суспільство
http://kharkov.comments.ua http://kharkov.comments.ua
Балаклійський районний суд виніс вирок інженеру Червонодонецької дожимної компресорної станції Газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування»

Він визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або у вибухонебезпечних цехах особою, яка зобов’язана їх дотримувати, якщо воно спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Як повідомили у прес-службі облпрокуратури, змінний інженер, відповідальний за дотримання правил безпеки, діяв злочинно недбало. Він залишив робоче місце, дозволивши проведення робіт з підвищеною небезпекою за його відсутності, до того ж не провів необхідний інструктаж.

Після виконання роботи із встановлення газокомпресора, інженер особисто відкрив кран колектора, що подає газ. Через існуючу розгерметизацію в компресорі «блакитне паливо» потрапило до приміщення компресорного цеху, де за кілька секунд утворилась вибухонебезпечна його концентрація. Від тертя частин компресору та розряду статичної електрики виникли іскри. Внаслідок чого сталося запалювання небезпечної суміші.

«Підсудний свою провину визнав повністю та розкаявся у вчиненому. До того ж він уживає заходів до відшкодування збитків, завданих потерпілим. Зокрема, у вигляді матеріальної компенсації затрат на лікування», - відзначив прокурор.

Враховуючи всі обставини справи, ставлення підсудного до вчиненого та думку потерпілих, йому призначене покарання у вигляді 4 років обмеження волі зі звільненням від виконання покарання з випробуванням строком на 2 роки. Суд також позбавив його права обіймати посади, пов’язані із виконанням обов’язків із забезпечення виконання правил безпеки на підприємствах строком на 2 роки.

Нагадаємо, вибух природного газу на дожимній компресорній станції ДП «Шебелинкагазвидобування», розташованій поблизу селища Червоний Донець Балаклійського району, стався 11 липня 2012 року. Унаслідок події постраждало 7 осіб, які з травмами та опіками різного ступеню тяжкості були доправлені до лікувальних закладів.

Автор: Администратор сайта