В. Дулуб випалює візерунки по дереву, а Є. Савін колекціонує мотанки (ФОТО)

17.09.2012 10:46 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
На фестивалі «Печенізьке поле» про свої захоплення з «СК» поділилися перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб та заступник голови ХОДА з питань внутрішньої політики, релігії, освіти, науки та спорту Євген Савін.

Валентин Григорович розповів «СК», що на «Печенізькому полі» йому подарували дерев'яну візерунчасту пивну кружку. Та, як стверджує, Валентин Дулуб, він сам може майструвати не гірші. Ще в дитинстві перший заступник губернатора малював на дерев'яних фігурах візерунки, а потім випалював їх за допомогою лупи.


- Ви уявляєте, яка це тонка робота. Необхідно було дуже обережно годинами виводити тонкі лінії під сонцем, - поділився Валентин Дулуб, - я міг зробити кращі візерунки з допомогою збільшувального скла, аніж сьогодні роблять за допомогою випалювального електричного олівця. У 70-ті роки дістати такий прилад було важко, батькам необхідно було б їхати аж в обласний центр. Та й лінії, зроблені за допомогою лупи у мене виходили рівні і тонкі.
Як розповів Валентин Дулуб, свій хенд-мейд він зберігає до цих пір.

А от Євген Савін розповів «СК», що, як і кожного року, збирався на фестивалі придбати собі сувенір.

- Я завжди купляю мотанки, тому скоріше за все сьогодні поповню свою колекцію ляльок, - розповів Євген Євгенович.

Нагадаємо, етнофестиваль "Печенізьке поле" проходив 15 вересня на березі Печенізького водосховища у Харківській області. Цього року фестиваль відвідали понад ста тисяч гостей.

Серед гостей - популярний ведучий "Караоке на майдані" Ігор Кондратюк, а найпопулярніша розвага фестивалю - свинячі перегони, де перемогло порося Сахно з Сахновщинського району.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта