Аби потанцювати мазурку, харківські офіцери змагаються весь рік

26.12.2012 08:44 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Уже вшосте харківські військові та їх прекрасні дружини танцювали на офіцерському балу.

Парадна форма та довгі вечірні сукні, мазурка й полонез, кришталеві люстри і море шампанського – свято пройшло за кращими традиціями балу з романів Толстого.

Зачіски та вбрання створили святкову атмосферу

175-ти парам цього року випало щастя бути запрошеними на офіцерський бал, що проходив у фешенебельному готелі Kharkiv Palace. Гостей зустрічали казкові герої, одягнені в яскраві костюми у стилі фентезі. Тож, уже з перших кроків військові та їх дами поринули у чарівну атмосферу свята. Відкрився бал полонезом у виконанні харківських курсантів.

З Днем Захисника Вітчизни, до якого було приурочено свято, гостей привітав голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес.

– З 2007 року в Харкові крок за кроком відроджуються кращі традиції української армії, – сказав Михайло Добкін. – Бал дозволяє нам збирати не тільки тих, хто віддано служить Батьківщині, хто обрав дуже складну й відповідальну професію, а й тих, хто любить добре і весело проводити час, розучувати протягом року складні танці. Я навіть не уявляю, скільки зусиль треба було докласти вашим дружинам для того, щоб підготувати такі вбрання, зачіски і зробити атмосферу по-справжньому святковою лише своєю присутністю.

Організатори свята цього року до останнього тримали в секреті саму програму балу.

– Концепція сьогоднішнього балу така: давайте зануримося у світ танцю, музики і пристрастей, – закликав присутніх режисер-постановник балу Олексій Нестаченко. – Кожного разу ми шукаємо не нову тему, а ідею втілення. Адже формат балу один – танці. Проте ми прагнемо організувати все так, щоб в офіцерів виникло враження, ніби вони на такому заході вперше, ніби такого не було минулого року, й відчули себе джентльменами, а їх супутниці – леді.

Начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України підполковник Дмитро Горбунов разом зі своєї дружиною Летицією до балу готувалися півтора місяці: обирали наряди. Вони вже вшосте беруть участь у святі. Минулого року напередодні балу подружжя навіть взяло кілька уроків бальних танців.

– З кожним роком приходити на бал все цікавіше. І атмосфера щоразу нова – дивує своєю оригінальністю, – сказав Дмитро Горбунов. Він розповів, що разом з дружиною змінив не один гарнізон, проте ніде на таких балах, окрім, як у Харкові, йому побувати не вдалося.

Танго та мазурка від Олексія Литвинова

На балу офіцери та їхні дружини показали свою вправність у танцях. Майстер-клас для них провів маестро танцю Олексій Литвинов.

– Я буду показувати гостям запальне аргентинське танго, потім ми побалуємо народ фокстротом, а в кінці затанцюємо традиційну польку, яку люблять усі офіцери на землі, – розповів напередодні майстер-класу Олексій Литвинов.
На думку маестро, офіцери мають неабиякий хист і любов до танцю.

– Будь-який учитель танців буде в захваті, якщо йому запропонують працювати з офіцерами, – упевнений Олексій Литвинов.

Так, начальник курсу Харківського національного університету внутрішніх справ, майор міліції Сергій Курштин і його дружина Анжеліка в захваті від танців Литвинова.

– Ми сьогодні відчуваємо себе справжніми офіцерами поряд зі своїми дружинами. Нам обом хотілося потанцювати, адже це красиво, – каже Сергій Курштин. – Емоції неймовірні, тим паче, що поряд – дружина. І це найголовніше.
Анжелиці танцювати «під дудку» Олексія Литвинова дуже сподобалося.
– Ми в захваті від майстер-класу, – зізналася вона.

Запрошення на бал отримали кращі з кращих

Офіцерський бал уже став настільки популярним, що військові самі звертаються до організаторів з проханням взяти участь у святі, в частинах навіть іде боротьба за таку можливість. На думку начальника Харківського воєнного гарнізону Олексія Середи, бал приваблює гостей не лише шампанським і танцями. Офіцерів манить сама атмосфера свята і спілкування з колегами. Крім того, не так вже й часто військовим вдається побувати на таких заходах.

– Сьогодні ми намагалися запросити кращих з кращих. Це командири частин, це військові, які стали кращими в структурах, у яких вони працюють. Це заохочення для офіцерів, які служать у Харківській області, – сказав Олексій Середа.

Інна ПИРЛИК, матеріал з газети "Слобідський край" №153 від 22.12.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта