Де відпочити на вихідних. Культурна афіша Харкова

20.02.2014 07:35 Культура
http://boti.ru/ http://boti.ru/
“СК” радить наступні заклади для відвідування.

Харківський національний академічний театр опери та балету ім. М. В. Лисенка

23 лютого, нд, 11.30 – "Сказка про Єрему и Данилу", музична вистава Л. Лядової. Музична казка швидше весела, ніж страшна, хоча один з головних її героїв – Кощей Безсмертний. Її із задоволенням дивляться діти, яким кортить дізнатися, як же перехитрять нечисту силу Ярема зі своїм другом Данилою та чи врятують з біди вони свою подругу.

18.00 – Концерт до Дня захисника Вітчизни.

Харківська обласна філармонія

22 лютого, сб, 18.30 – Академічний симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії. Диригент – Юрій Янко, соліст – Андрій Ільків (труба). У програмі: Г. Телеман. Концерт для труби з оркестром фа- мажор; І. Гуммель. Концерт для труби з оркестром мі-бемоль-мажор; В. А. Моцарт. Увертюра з опери «Свадьба Фигаро»; Б. Сметана. Вибрані п’єси з циклу «Моя Родина».

23 лютого, нд, 14.00 – Недільний концерт органної музики для дітей і батьків. Станіслав Калінін (орган). У програмі: шедеври популярної органної музики.
18.30 – Беата Білінська (фортепіано, Польща) у рамках концертного турне містами України. У програмі: К. Шимановський. Прелюдії для фортепіано; М. Мусоргський. Картинки с выставки; Ф. Шопен. Балада № 4 фа-мінор, ор. 52, мазурки, Тарантела ля-бемоль-мажор, ор. 43, Полонез ля-бемоль-мажор, ор. 53.

Харківський академічний театр музичної комедії

22 лютого, сб, 12.00 – "Осторожно! Волшебный лес", М. Мокієнко, С. Махотін, музична казка для дітей і дорослих. Хочете потрапити до таємничого лісу, де живуть казки? Де не одна, а цілих три Баби-яги літають у ступі, а Кощей Безсмертний служить в армії? Тут привілля для казкових жителів, але нареченій солдата Матвія Маші, яка заблукала у чарівному лісі, слід бути обережною. Він на те й чарівний, аби приховувати багато сюрпризів.

18.30 – "Юнона и Авось", О. Рибніков, А. Вознесенський, рок-опера на 2 дії. Вистава багатозначна й видовищна. Слово й думка, музика й танець, пластика жестів – усе це органічно поєднано. Романтична історія кохання російського мандрівника, графа Миколи Резанова і юної красуні, доньки іспанського губернатора Кончіти.

Харківський державний академічний російський драматичний театр ім. О. С. Пушкіна

22 лютого, сб, 19.00 – "Глаза дня (Мата Харі)" О. Греміна, мелодрама на 2 дії про життя, любов і шпигунську діяльність агента подвійної розвідки Мати Харі. Глядачі вистави стануть свідками трагічної долі самотньої жінки, в якій органічно поєднуються романтика її професійної діяльності і глибока безвихідь особистого життя.

23 лютого, нд, 12.00 – "Номер тринадцатый", Р. Куні, комедія на 2 дії. П’єса сучасного англійського драматурга Рея Куні – це динамічна зміна комічних ситуацій, неочікуваних рішень, які все більше заплутують клубок взаємовідносин, випадковості й раптові сюжетні повороти. Помічник прем’єр-міністра Англії, чарівна секретарка, ревнивий чоловік, винахідливий секретар, а головне – тіло незнайомця зі зламаною шиєю, яке треба сховати. Рішення цієї проблеми герої шукатимуть в дусі яскравої комедії становищ.

19.00 – "Двери хлопают", комедія Мішеля Фермо. Витончений, легкий гумор, гострі діалоги, забавні ситуації і при цьому – точний психологічний портрет наших сучасників. Такий рецепт видовища по-французькому від майстра сучасної комедії.

Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка

22 лютого, сб, 18.00 – "Язичники", драма на 2 дії за п’єсою А. Яблонської.

Виставу присвячено пам’яті талановитого молодого драматурга, яка стала жертвою теракту в московському аеропорту Домодєдово. «Язичники» – про нашу фатальну розгубленість у питаннях віри. Театр не прагне нікого ображати, не перебирає на себе право на остаточну істину, а пропонує чесну розмову про сьогодення. Про те, що віра – всередині кожного з нас, і вона не залежить від того, скільки разів людина сходила до церкви.

23 лютого, нд, 18.00 – "Ірен і духи", за мотивами п’єси «Америка Росії подарувала пароплав» М. Коляди. Назва вистави не просто так перекликається з назвою відомого фільму Ф. Фелліні «Джульєтта і духи». Адже Ірен, головна героїня вистави, – привид. Вона з’являється в образі реальної жінки у власній квартирі та вже вкотре перегортає сторінки свого минулого життя. Проте в замку самотності Ірен несподівано опиняється симпатичний юнак Роман, який в неї закохується…

Харківський театр для дітей та юнацтва

22 лютого, сб, 11.00 – "Муха-Цокотуха", К. Чуковський, музична казка на 2 дії. Яскравий, барвистий спектакль із піснями, музикою і танцями. Напередодні іменин Мусі-Цокотусі сниться сон, що до неї підкрадається злий Павук. Вранці привітати іменинницю приходять її друзі. Страшний сон Мухи збувається. Просто на святі її викрадає Павук, і тільки хоробрий Комарик спішить їй на допомогу.

23 лютого, нд, 11.00, 14.00 – "Веселые приключения Незнайки" (за мотивами казки М. Носова). Юним глядачам сподобаються захопливі пригоди казкових героїв, їх яскраві костюми і запальні танці, у свою чергу старше покоління обов’язково оцінить стилізацію дійства під епоху стиляг. І, звісно, вистава буде приводом замислитися над істинними цінностями життя – дружбою і живим людським спілкуванням.

Харківський державний академічний театр ляльок ім. В. А. Афанасьєва.

22 лютого, 11.00, 13.00 – "Таинственный гиппопотам", веселі пригоди у джунглях, для дошкільного і молодшого шкільного віку. Чи помічали ви, як легко і просто діти підходять один до одного і пропонують: «Давай дружити»? І буває – виходить, надовго і серйозно. Але буває і навпаки. Вистава має допомогти дитині розібратися в тому, що таке дружба і яка вона – справжня. Для цього глядачі вирушать далеко-далеко, у саму хащу джунглів, де причаїлася країна Міралікундія, якої нема на картах.

18.00 – "Простые истории Антона Чехова", для дорослих. Соната часу, що спливає: «Дама с собачкой», «Черный монах», «Скрипка Ротшильда». Поки ви читаєте ці рядки, час швидко спливає у Вічність... Те, що здавалось непохитним, раптом стає крихким і тендітним, найменша деталь набуває ваги, а прозорі години буденного життя насочуються поетикою світлої журби.

23 лютого, нд, 11.00, 13.00 – "Дюймовочка", лірична фантазія для дітей дошкільного і молодшого шкільного віку. Все змінюється: на зміну зимі приходить весна, потім літо, осінь... Не змінюються лише улюблені казки та персонажі: ельфи, сажотрус, цвіркун, що говорить. Зворушливий і фантастичний світ казок Г. Х. Андерсена розкриється в цьому спектаклі.

Тамара КІЧ, матеріал з газети "Слобідський край" № 21 від 18.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта